Pappor. Våra superhjältar när vi är små, våra förebilder och stöttepelare när det är svårt. Visst vill man visa samma kärlek tillbaka? Det finns en dag om året då vi visar våra pappor lite extra uppskattning – nämligen fars dag! Dagen är till för alla barn att fira, uppskatta eller minnas sina fäder. Fars dag har sitt ursprung i USA, och började firas första gången i Sverige 1931. Från början firades dagen i juni, men efter önskemål från nordiska handelssamfundet flyttades högtiden till november, för att inte ligga för nära firandet av mors dag, som man ju firar i maj. Idag firas fars dag den andra söndagen i november och är en kär och populär högtid för många familjer.

Traditionella fars dags-presenter är slipsar, strumpor, tofflor, skraplotter och chokladaskar. Och även fast dessa presenter säkert uppskattas av många, känns de onekligen en aning uttjatade. Det bästa tipset för en lyckad fars dags-present är att tänka efter vad pappan egentligen vill ha. Alltså, verkligen vill ha. Vilka intressen har han? Favoritfärg? Har han några ouppfyllda drömmar som du skulle kunna hjälpa honom på traven med? Kanske behöver han mer fart och fläkt i sitt liv, eller kanske motsatsen lugn och ro?

Att visa pappa att du verkligen tänkt på honom är nästan lika mycket en present som själva presenten – och man säger ju att det är tanken som räknas. Men, för att vara ärlig så tycker ju de flesta av oss om att få en riktigt present också. Behöver du inspiration till att komma på något nytt och fräscht att ge bort till pappan i ditt liv? Här på Farsdagspresent.se har vi samlat massor av tips på bra, roliga, spännande och användbara presenter till fars dag som garanterat kommer att förgylla pappans tillvaro. Sen funkar alltid ett fint kort och en god chokladask till som komplement.