Fars dag är en högtid som syftar till att fira och ära pappa i familjen. Det är en dag då vi på valfritt sätt visar vår uppskattning för att vår far finns där; ett sätt att lyfta honom och uttrycka tacksamhet för allt han gjort för oss i livet. För tänk alla nätter han vakat över oss, alla blöjor han bytt, alla skoluppgifter han hjälpt oss med, alla aktiviter han lämnat till och hämtat från…

Listan på allt pappa gjort för oss som barn kan göras lång, men innehållet får sällan den uppmärksamhet det förtjänar. Att satsa på en fin och kärleksfull fars dag-present är därför viktigt, men därmed inte sagt att det är särskilt lätt! Många pappor där ute hävdar att de redan har allt de behöver, och vissa tackar till och med bestämt nej till fler prylar. Här gäller det alltså att tänka smart, och en sådan finurlig ingång till fars dag-present är att helt enkelt ge bort en gemensam upplevelse. 

pappa dotter

En upplevelse är rolig och spännande i stunden medan den pågår, och stannar dessutom kvar under lång tid framöver som ett kärt minne. Men kanske känns inte den där matlagningskursen, luftballongfärden eller weekendresan helt rätt? Kanske behöver just din pappa något mer skräddarsytt i upplevelseväg, som går i linje med hans intresse och smak?

Då vill vi ge dig denna briljanta presentidé, som går ut på att själv utforma en gemensam heldag med pappa. Du ger honom helt enkelt en dag på tu man hand, där ni bara ska göra saker som syftar till att umgås och ha det trevligt tillsammans. En bonus med denna present är att den går att anpassa efter din budget och mängden tid du har möjlighet att lägga ned. 

Några förslag på aktiviteter att fylla dagen med: gemensam frukost på ett mysigt café, en tur till badstranden eller skridskobanan beroende på årstid, ett besök på ett museum med ett tema din pappa är intresserad av, en stunds bläddrande i de gemensamma fotoalbumen, baka något gott tillsammans, se på pappas favoritfilm eller -serie, spela ett sällskapsspel farsgubben älskar att vinna i… Bara din fantasi sätter gränserna! Huvudsaken är att det finns en tanke bakom heldagen, och eftersom din pappa kommer att få umgås ostört med dig är hälften redan vunnet.

En gemensam heldag med pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *